Horory - hlavní strana

Wes Craven

CTRL + D = přidat k oblíbeným! (doporučuje i Wes Craven)
 


Wes Craven

* 02. srpna 1939- † 30. srpna 2015
Wesley "Wes" Craven byl americký, převážně hororový režisér, producent, spisovatel a herec. Je vysoce ceněný za jeho přínos pro hororový film, zejména v subžánru slasher. Mezi jeho nejznámější díla se řadí série Noční můra v Elm Street s dnes již kultovní postavou Freddy Kruegerem, jeho čtyřdílná série Scream. Mezi další počiny, které zcela nesmazatelně vyznačily cestu pro další tvůrce se řadí Hory mají oči, Poslední dům nalevo a další. Craven zemřel na rakovinu mozku ve věku 76 let ve svém domě v Los Angeles.
Wes Craven na české Wikipedii Čsfd Imdb.com


Komentáře
Kompletní Filmografie:
2011
Vřískot 4
2011
I am Nancy
2010
Never Sleep Again: The Elm Street Legacy
2010
My Soul to Take
2009
Poslední dům nalevo
2008
Starz Inside: Fantastic Flesh
2007
Hory mají oči 2
2006
Paříži, miluji tě
2006
Hory mají oči
2006
Going to Pieces: The Rise and Fall of the Slasher Film
2005
Prokletí
2005
Noční let
2004
The 100 Scariest Movie Moments
2004
The Cutting Edge: The Magic of Movie Editing
2001
Jay a mlčenlivý Bob vrací úder
2000
Vřískot 3
2000
Dracula 2000
2000
Behind the 'Scream'
1999
Music of the Heart
1999
Welcome to Primetime
1999
The Directors - The Films of Wes Craven
1997
Vřískot 2
1996
Vřískot
1996
Shadow Zone: The Undead Express
1995
Vampire in Brooklyn
1995
The Fear
1994
Nová noční můra
1993
Body Bags
1991
The People Under the Stairs
1990
Night Visions
1989
Shocker
1988
The Serpent and the Rainbow
1986
Stephen King's World of Horror
1985
Chiller
1984
Noční můra v Elm Street
1984
The Hills Have Eyes Part II
1984
Invitation to Hell
1982
Swamp Thing
1981
Deadly Blessing
1975
The Fireworks Woman